facebook

Quiche met tomaat en salami

10-01-2014

Lunchgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd bedraagt circa 100 minuten

Ingrediënten:
300gr boterdeeg, uitgerold
½ tl olijfolie
100gr salami, in dunne plakjes gesneden
250gr cherrytomaten, doormidden gesneden
2 el vers gesneden peterselie
8 eieren
120ml room
50gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verwarm uw oven voor op 190 graden Celsius. Plaats een bakplaat in de oven. Leg het boterdeeg in een taartvorm. Zet de taartvorm met het deeg gedurende 15 minuten in de vriezer. Zet deze taartvorm vervolgens in de oven op de verwarmde bakplaat. Bak het deeg gedurende 10 tot 15 minuten goudbruin. Haal de taartvorm uit de oven en zet de oven op 170 graden Celsius.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de salami gedurende 3 minuten krokant. Voeg de tomaten toe en bak deze gedurende circa 2 minuten. Haal de pan van het vuur en laat deze iets afkoelen. Roer de peterselie door de tomaten met salami en verdeel deze over het gebakken deeg.

Meng de eieren met de room en de Parmezaanse kaas en giet deze over het salami-tomatenmengsel. Bak de quiche gedurende 40 tot 45 mnuten goudbruin. Serveer deze quiche warm.

 

Foto: padu_foto / Shutterstock© 



Uw Reactie:
Uw Naam*   Uw reactie*
 
Uw Emailadres*
Website
Verificatie*