honingtomaten-ovenschotel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met boter.

Meng in een grote kom de Cheddar, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum en knoflook. Kruid het kaasmengsel met wat peper en zout naar smaak.

Verdeel de helft van de plakjes courgette in een laag in de ovenschaal. Sprenkel een kwart van het kaasmengsel over de courgette. Verdeel vervolgens de helft van de plakjes tomaat over de schotel, gevolgd door nog een kwart van het kaasmengsel. Herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn.

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui zacht en doorzichtig, roer vervolgens de broodkruimels en laat de broodkruimels de gesmolten boter opnemen. Strooi het broodkruimelmengsel over de gevulde ovenschaal.

Dek de ovenschaal los af met een vel aluminiumfolie en zet de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet de ovenschaal weer gedurende 20 minuten in de oven totdat de groenten zacht en gaar zijn. Serveer deze vegetarische ovenschotel warm.

Foto: minadezha/ Shutterstock©