Veelgestelde vragen

Zit er echt honing in de Honingtomaten®?
Nee, hoewel de naam anders doet vermoeden, zit er in Honingtomaten® geen honing. Wél kun je de honingzoete smaak van de tomaten hiermee vergelijken.

Waar kan ik Honingtomaten® voor gebruiken?
Honingtomaten® zijn ideaal voor salades en snacks. Vooral kinderen zijn er dol op. Op deze website staan diverse heerlijke recepten van chef-koks.

Hoe kan ik het product het beste bewaren?
Honingtomaten® kan je het beste bewaren bij kamertemperatuur: op het aanrecht of in de fruitmand. Zo krijgen de vruchten de kans om extra te rijpen. Dit komt de smaak ten goede. Bewaar ze dus niet in de koelkast.

Waar zijn Honingtomaten® te koop?
Honingtomaten® zijn te koop in de betere agf-detaillisten. Onder ‘Waar te koop’ kunt u de dichtstbijzijnde winkel vinden.

Zijn Honingtomaten® gezond?
Net als alle andere tomatensoorten zijn Honingtomaten® oergezond. Ze zitten boordevol vitamine C. In 100 gram Honingtomaten® zit 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Verder zit er nauwelijks vet in en is de hoeveelheid calorieën laag.

Waarden per 100 gram
Energie 80kj/19kcal
Eiwit 0,8g
Koolhydraten 3,0g
waarvan suikers 3,0g
Vet 0,4g
waarvan verzadigd 0,1g
Voedingsvezels 1,0g
Natrium 0,0g
Vitamine C 17mg*
*28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Waar komen Honingtomaten® vandaan?
Honingtomaten® zijn een echt Hollands product. Ze worden in het Westland (Naaldwijk) en Burgerveen geteeld. Vanuit de kassen komen ze bij ons verpakbedrijf in Naaldwijk.

Hoe worden de Honingtomaten® geteeld?
Honingtomaten® groeien, net als andere tomaten, in kassen. Ze groeien aan planten die wel vijftien meter lang kunnen worden. Hommels bestuiven de bloemen. Uit de bestoven bloemetjes groeien kleine tomaatjes. Ongeveer acht weken na de bestuiving zijn de kleine trosjes met tomaten volgroeid en rood van kleur. Daarna worden ze geoogst en vrijwel direct verpakt.

Zijn Honingtomaten® jaarrond te koop?
Ja, Honingtomaten® worden het hele jaar geteeld. In de moderne Nederlandse kassen is het mogelijk om ’s zomers en ’s winters tomaten aan de groentespecialisten te leveren van een topkwaliteit.

Wat is de brixwaarde van de Honingtomaten®?
De brix-waarde (of suikergehalte) in de tomaten verschilt door het jaar heen. Bij de Honingtomaten® loopt dit van 9,0 tot soms 11,5. Laat je hierdoor echter niet misleiden. Uit onze smaaktesten blijkt dat de brixwaarde van tomaten lang niet altijd bepalend is voor de smaakwaardering die mensen eraan geven. Soms werden de Honingtomaten® beter beoordeeld bij een lagere brix-waarde dan bij een hogere brix-waarde.

Kan ik ook zaadjes van de Honingtomaten® kopen?
Het zaad voor de Honingtomaten® is helaas niet te koop. Het wordt alleen aan professionele tomaten teeltbedrijven verkocht door een Franse zaadleverancier